Нусрет Халити

Нусрет Халити е сопственик на ехнолошката компанија „Bridge-Technology“ лоцирана во Технолошкиот парк на Универзитетот на Југоисточна Европа - Тетово. Дипломирал на Факултетот за електротехника и нформациски технологи на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Нусрет Халити има 20 -годишно искуство во областите: телекомуникации, енергија, напредни технологии во развојот на софтвери, опрема за ИоТ итн. Тој е многу aктивен во областа на иновациите и во моментот поседува патенти поврзани со безбедноста на податоците во нформатичката технологија и телекомуникациите.

Сподели: