Хатиџе Абдији

Хатиџе Абдији има завршено додипломски студии по применети науки- Архитектура на Универзитетот во Тетово. Обучена неколку месеци во Анхалт Универзитетот (БАУХАУС)- Германија, како и во неколку обуки во Косово и Македонија. Родољуба и секогаш бескомпромисна подджувачка на иницијативи за доброто на земјата.
Во моментот, бработена во проектантското студио „Пика“ и ангажирана со полно работно време во студиото „Хомефокус АГ“ - Швајцарија.

Сподели: