Газменд Мухареми

Газменд Мухареми е познат претприемач и експерт во областа на маркетингот.

Својата професионална кариера ја градеше во неколку регионални маркетинг компании, а подоцна имаше и раководни позиции во одделите за маркетинг и набавки во светски познатата компанија „Еколог Интернашнл“. Тој ја претставуваше компанијата на повеќе меѓународни конференции и саеми во Турција, Либија, Ирак и неколку европски земји.

Повеќе од половина деценија успешно менаџира со семјниот бизнис „Аја Фарм“, нудејќи органски млечни производи, преку уникатниот дистрибутивен систем „Од фарма до дома“.

Постојано придонесува кон развој на локалната економија во Полошкиот регион, вработуваќи локални работници и поддржувајќи други бизниси во околината.

Газменд дипломираше на Одделот за маркетинг при УЈИЕ.

Сподели: